Καλάθι: 0 προϊόντα
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο!

Σύνολο 0,00 €
Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση τώρα και τις Κυριακές 08:00 - 22:00

Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα & Ανακοινώσεις

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν το πιο σύγχρονο και εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα θέρμανσης ψύξης.

Το πετρέλαιο, οι ξυλόσομπες, το φυσικό αέριο, τα pellets είναι λύσεις οι οποίες πλέον παραπέμπουν στο παρελθόν.

Είναι ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης – ψύξης, καθώς και τις εκπομπές καυσαερίων, με την χρήση δωρεάν ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως ο αέρα, το νερό και το έδαφος.

Η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας επίσης πλεονεκτεί, έναντι μιας εγκατάστασης λέβητα, για το ότι δεν προϋποθέτει καπνοδόχο, δεξαμενή καυσίμου και άλλες πρόσθετες ασφαλιστικές διατάξεις πυρασφάλειας πυρανίχνευσης και μπορεί να τοποθετηθεί με προϋποθέσεις σε υφιστάμενες και νέες κατασκευές. Αποτέλεσμα αυτού είναι η μηδενική αισθητική προσβολή στην οικοδομή.

Οι αντλίες θερμότητας, έχουν αρχή λειτουργίας όμοια με τις ψυκτικές συσκευές και λειτουργούν μεταφέροντας θερμική ενέργεια από μια πηγή (αέρας ή νερό), στον χώρο όπου μας ζητείται, χρησιμοποιώντας σαν μέσο ψυκτικό υγρό (Freon) ή νερό.

Με τον τρόπο αυτόν μας απαλλάσσουν πλήρως από το πανάκριβο πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο και έχουν την δυνατότητα να συνδέονται σε ήδη εγκατεστημένο δίκτυο καλοριφέρ στην περίπτωση υφισταμένων κτηρίων, προσφέροντας οικονομία στην κατανάλωση έως 68%, εξοικονομώντας μεγάλο μέρος της ετήσιας δαπάνης της θέρμανσης πράγμα που φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Ο αέρας, η γη και το νερό, είναι τεράστιες αποθήκες ενέργειας οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς χάρη στην ηλιακή ακτινοβολία και στη βροχή. Από αυτές τις πηγές, οι αντλίες θερμότητας, χρησιμοποιούν την θερμοκρασία που βρίσκεται στην φύση και την μεταφέρουν, μέσω του ψυκτικού υγρού (Freon) απολύτως οικολογικού με την βοήθεια συσκευών, όπως συσκευές διανομής αέρα (fan coil), θερμαντικών σωμάτων (panel), ή σωλήνων (θέρμανση δαπέδου), για να θερμάνουν ή να ψύξουν τον χώρο που επιθυμούμε.

Ακόμη και σε ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, η θερμική ενέργεια που βρίσκεται στο περιβάλλον, είναι ικανή ώστε οι αντλίες θερμότητας να την εκμεταλλεύονται για την θέρμανση χώρων και την θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Σε συσκευές που έχουν την δυνατότητα αντιστρεπτής λειτουργίας είναι ικανές να ψύχουν χώρους, έτσι ώστε να επιτυγχάνουν τις επιθυμητές θερμοκρασίες.

Είναι η μόνη λύση που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης, με αθόρυβη και αποτελεσματική λειτουργία.

Οι συσκευές λαμβάνουν το 75% της ενέργειας απ’ ευθείας από το περιβάλλον και μόνο το 25% λαμβάνουν από την ηλεκτρική τροφοδοσία.

Η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, δεν προϋποθέτει ιδιαίτερες εγκαταστάσεις ή επεμβάσεις με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιεί το αρχικό κόστος σε σύγκριση με άλλες κλασσικές μεθόδους.

Το γεγονός αυτό, μαζί με την δυνατότητα μιας και μόνο εγκατάστασης, να δημιουργεί συνθήκες άνεσης καθ’ όλη την διάρκεια του έτους είναι κάτι το οποίο αποφέρει μεγάλο οικονομικό όφελος για τον χρήστη, όπως επίσης ουδεμία επιβάρυνση στο περιβάλλον. Επίσης είναι σημαντικό ότι η χρήση της αντλίας θερμότητας βελτιώνει την ενεργειακή κατηγορία του ακινήτου.

Ανάλογα με τον τύπο της ενέργειας που εκμεταλλεύονται, οι αντλίες θερμότητας διακρίνονται σε:

•Αέρος-αέρος

•Αέρος-νερού

•Νερού-νερού

Όλες οι προαναφερόμενοι τύποι έχουν την δυνατότητα λειτουργίας σε συνθήκες περιβάλλοντος από

-15⁰C ~ +45⁰C με εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 60%.

Συσκευές ή συστήματα τα οποία είναι ικανά να συνεργάζονται με τις προαναφερόμενες αντλίες θερμότητας είναι:

•Διανεμητές αέρα (fan coil δαπέδου – οροφής κρυφού ή εμφανούς τύπου, τοίχου και τύπου αεραγωγών).

•Θερμαντικά σώματα (κλασσικά, τύπου panel ή convector).

•Σωλήνες πολυαιθυλενίου ή χάλκινες, για θέρμανση δαπέδου.

•Δεξαμενές νερού (boiler) για θέρμανση νερού χρήσης.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ:

•Σε σύγκριση με τις κλασσικές εγκαταστάσεις πετρελαίου ή αερίου , όπου προπληρώνουμε το καύσιμο, στις αντλίες θερμότητας λόγω κατανάλωσης πλέον ρεύματος πληρώνουμε 2 μήνες αργότερα την κατανάλωση την οποία έχουμε εκμεταλλευτεί.

• Σε αντίθεση με τα προαναφερόμενα καύσιμα των οποίων τυχόν μεταβολές ενεργοποιούνται και εφαρμόζονται άμεσα, οι μεταβολές της ηλεκτρικής ενέργειας εφαρμόζονται μετά από συμφωνίες οι οποίες δεν μας φέρνουν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις με όλα τα επακόλουθα.

•Οι αντλίες θερμότητας εγκαθίστανται σε νέες κατασκευές ή υπάρχουσες γρήγορα και εύκολα.

•Αποφεύγουμε δεσμεύσεις χώρων όπως π.χ. χώρος δεξαμενής πετρελαίου, καπνοδόχου και λεβητοστασίου, μια και οι μονάδες αντλιών θερμότητας τοποθετούνται εξωτερικά του σπιτιού όπως ταράτσες, βεράντες και κήπους.

•Οι αντλίες θερμότητας είναι σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες και σύγχρονων κατοικιών, αλλά και υφισταμένων.


Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία CJ web
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey